Browar w Tenczynku zadebiutował dwoma tradycyjnymi piwami dolnej fermentacji, jednak szybko okazało się, że nie można go szufladkować. Najpierw stworzył piwo Tenczynek Milk Stout, a chwilę później zapowiedział Australian IPA Aborygen.
Dziś zajmę się tym pierwszym.
Vic Secret to „czysta” odmiana
http://www.hops.com.au/media/W1siZiIsIjIwMTMvMDUvMjkvMTdfMzVfMTZfMjA3X0hQQV9WaWNfU2VjcmV0X1Byb2R1Y3RfU2hlZXQucGRmIl1d/HPA_Vic%20Secret_Product_Sheet.pdf
Spróbuję, bo takich pijalnych płynów w ofercie naszych kraftowców baaardzo brakuje. Oby tylko nie zmaścili (czyli zrobili tradycyjnie dobrą robotę w stylu BRJ)
PS Jestem jak najbardziej za wzbogaceniem oferty naszych piwodajców (kraftowców, regionalsów itrp) o lekkie, sesyjne ales w dowolnym stylu.
Jak zmieściłeś 0,5l w szkle 473 ml??
Czy ten aromat toffi wynika z połączenia laktozy i ciemnych słodów , czy jest to jednak diacetyl ?
Myślę, że wszystkiego po trochu.