Tenczynek Milk Stout

Browar w Tenczynku zadebiutował dwoma tradycyjnymi piwami dolnej fermentacji, jednak szybko okazało się, że nie można go szufladkować. Najpierw stworzył piwo Tenczynek Milk Stout, a chwilę później zapowiedział Australian IPA Aborygen.

Dziś zajmę się tym pierwszym.

Bartosz Nowak View more

Jeśli spodobał Ci się mój tekst, podziel się nim ze znajomymi, poprzez jeden z kanałów powyżej.
Będzie to dla mnie świetna nagroda i motywacja do dalszej pracy.
Aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami, daj mi suba! :)
Znajdziesz mnie m.in. na facebooku i twitterze:

5 comments

  1. Spróbuję, bo takich pijalnych płynów w ofercie naszych kraftowców baaardzo brakuje. Oby tylko nie zmaścili (czyli zrobili tradycyjnie dobrą robotę w stylu BRJ)
    PS Jestem jak najbardziej za wzbogaceniem oferty naszych piwodajców (kraftowców, regionalsów itrp) o lekkie, sesyjne ales w dowolnym stylu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *