Siwy Miś – Kopyra & Widawa

Pozostając w górskim klimacie, degustacja łokopconego piwa Siwy Miś od kolaborantów z Browaru Kopyra i Browaru Widawa, dokonana na górze Kiczera.

Siwy Miś to wariacja na temat stylu grodziskiego, polegająca na podwojeniu jego ekstraktu bazowego z tradycyjnych 7,7-8 BLG do aż 16 BLG.

Przy okazji trochę sobie podywagowałem, czy jest sens robić podwójne, imperialne wersje piw, które w założeniu mają być lekkie, orzeźwiające i niskoalkoholowe.

Bartosz Nowak View more

Jeśli spodobał Ci się mój tekst, podziel się nim ze znajomymi, poprzez jeden z kanałów powyżej.
Będzie to dla mnie świetna nagroda i motywacja do dalszej pracy.
Aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami, daj mi suba! :)
Znajdziesz mnie m.in. na facebooku i twitterze:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *