Kalendarz adwentowy #16 – Czy RIS musi być gęsty i słodki?

W 16 odcinku serii Kalendarz adwentowy przyglądamy się stylowi Russian Imperial Stout przez pryzmat bardzo klasycznej wersji z USA. Często panuje przekonanie, że dobry RIS musi być gęsty, słodki i wyklejający. Taki obraz tego stylu wykreowała nowa fala piwowarstwa. Ale czy to napewno warunek konieczny by piwo w tym stylu uznawać za udany? Zobaczmy.

Bartosz Nowak View more

Jeśli spodobał Ci się mój tekst, podziel się nim ze znajomymi, poprzez jeden z kanałów powyżej.
Będzie to dla mnie świetna nagroda i motywacja do dalszej pracy.
Aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami, daj mi suba! :)
Znajdziesz mnie m.in. na facebooku i twitterze:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *