Craft vs. crafty #1 – American Brown Ale

Pierwszy odcinek nowej serii Craft vs. crafty, w której sprawdzam czy warto płacić więcej za piwo rzemieślnicze, czy lepiej skusić się na tańszy odpowiednik z dużego browaru. Na pierwszy rzut idą Ambergris z Browaru Bednary i Cechowe Brown Ale z Van Pura wyprodukowane dla Biedronki.

Bartosz Nowak View more

Jeśli spodobał Ci się mój tekst, podziel się nim ze znajomymi, poprzez jeden z kanałów powyżej.
Będzie to dla mnie świetna nagroda i motywacja do dalszej pracy.
Aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami, daj mi suba! :)
Znajdziesz mnie m.in. na facebooku i twitterze:

13 comments

  1. Pomysł naprawdę bardzo dobry ale jednak zrobiłbym tutaj test ślepy. Wprawdzie i tak nic to nie zmieni ale zawsze jest ciekawiej, a i od strony metodologicznej bardziej poprawnie (jakby ktoś chciał się akurat tego aspektu czepić).

  2. Zacznijmy od tego, że te Cechowe wynalazki to tak naprawdę lagery są, więc napisy Stout, IPA czy Brown Ale na etykiecie to jawne wprowadzanie klienta w błąd.

  3. Może warto by najpierw degustować piwo „crafty”, bo tak od razu są na straconej pozycji. Odwrotnie byłoby bardziej obiektywnie. Zresztą miałem od początku przeświadczenie, że werdykt został wydany przed otwarciem butelek a reszta to tylko szukanie dowodów 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *