Butelkowe piwo na azocie – o co w tym chodzi?

Po co wysycać piwo azotem? Czym ono różni się od zwykłego piwa? Jak je nalewać?

Niedawno na rynku pojawiło się pierwsze polskie butelkowe piwo wysycone azotem – Salamander Oatmeal Chocolate Milk Stout Nitro z browaru Stu Mostów. Postanowiłem sprawdzić jak udał się ten eksperyment, a przy okazji porównać efekty z prekursorami tej technologii – browarem Left Hand.

Bartosz Nowak View more

Jeśli spodobał Ci się mój tekst, podziel się nim ze znajomymi, poprzez jeden z kanałów powyżej.
Będzie to dla mnie świetna nagroda i motywacja do dalszej pracy.
Aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami, daj mi suba! :)
Znajdziesz mnie m.in. na facebooku i twitterze:

2 comments

  1. Tomek, BrowarZaMiastem
    / Odpowiedz

    Bartek, my też nasycamy piwo azotem :-). Zaczęliśmy w lutym tego roku – najpierw Stout Owsiany #DobraNoc, a w tym tygodniu Dubbel Belgijski #PogodaDucha. Efekty są dobre. Oba wyszły extra. Stout już po rozlewie, w drodze do handlu i gastronomii. Dubbel od przyszłego tygodnia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *