Październik 2014

źródło: flickr.com/Heribert Pohl (CC)

3 października – premiera Pertolio Smoked Porter z Artezana i Dupek Żołędny (Żołędziowe IPA) z browaru Bazyliszek.

4 października – premiera Summer Ale z Doctor Brew w gdańskiej Degustatornii.

4-5 października – Opolfest – Opolski Festiwal Piwa, Wina i Sera.

10 października – premiera drugiego piwa projektu Chmielogród – Pyskaty Troll (American Stout), w gdańskiej Degustatornii.

10-12 października – Warszawski Festiwal Piwa

Premiery WFP :

AleBrowar: Hop Sasa IPA Single Wet Hop Iunga (na mokrym chmielu), John Sour;
Artezan Preparat Smoked Barleywine, Czarne IPA;
Bednary: Kakarotto vs Wet Hop;
Birbant: Extra Special Bitter;
Doctor Brew: Molly IPA (West Coast IPA);
Faktoria: Smoked Stout, Wincester IIPA, Ms. Ginger (Ginger Ale);
Gzub: Dwudzik (Dubbel);
Inne Beczki: Angielski Porter z laktozą na drożdżach lagerowych, hefe-weizen Topaz – Centennial;
Pinta: American Red Wheat;
Olimp: Eris (Belgian India Ale), Nyks (American Stout), Hades Gone Wild (Sour RIS – tylko butelki);
Perun: Sabat Czarownic (Dunkelweizen), Noc Kupały (Foreign Extra Stout);
Piwna: Pyskaty Troll (American Stout);
Podgórz: RIS;
Raduga: Nosferatu (Black IPA);
Spirifer: 303 (ESB);
Trzech Kumpli: Simple Mosaic;
Widawa: Oksymoron (Cascadian Dark Ale/Black IPA), West Coast IPA.

16 października – II półfinał PiwoWAR Battle w gdańskiej Degustatornii.

25 października – otwarcie siedleckiego browaru restauracyjnego Brofaktura.

30 października – premiera piw Huta’54 (Belgian Golden Ale) z Pracowni Piwa i 1 (American Saison) uwarzone w browarze Wąsosz, przy współpracy Szałpiw i Pracowni Piwa.

31 października – premiera piwa Charon z Browaru Olimp. Dyniowe belgijskie ale z cykorią, prażonym żytem i pestkami dyni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *